De beste podcastene i 2015

Du hører forhåpentlig vis allerede på LOLbua (hvis ikke finner du lenker til våre nyeste podcaster på denne nettsiden), men det levner likevel litt tid til overs.

Her er listen over noen av våre favorittpodcaster i 2015:

 

Team GFB Radio

Handler om: Dataspill, fyll og forretningsreiser

Hvis du følger spillgjengen på Giantbomb.com, kjenner du kanskje til Dave Lang fra spillstudioet Iron Galaxy. Han dukker gjerne opp stupfull på Giantbombs liveshow, og klarer likevel å være en morsom kar. Trykk her for et godt eksempel på nettopp dette. Dave Lang er usedvanlig ærlig, og snakker om alle aspekter av sitt liv som leder i selskapet og hva som skjer bak kulissene når det lages spill. Mest tid går kanskje til å beskrive alle fyllekulene han havner på rundt om i verden når han reiser for å gjøre avtaler med andre selskaper i spillindustrien. Reiseguiden fra Japan er kanskje høydepunktet så langt fra de første 12 episodene jeg har hørt.

 

2. Harmontown

Handler om: Humor, livet, AD&D

Dan Harmon er mannen bak den morsomme TV-serien Community, men han er kanskje best kjent for å få sparken fra NBC etter at han spilte av en sint telefonbeskjed fra Chevy Chase live foran publikum. De var samlet for å se Harmon gjøre sitt ukentlige liveshow, et show som kort tid etter han fikk sparken også ble en ukentlig podcast. Fast innslag i nesten hver episode er live rollespilling av AD&D, ekstremintime avsløringer, betroelser fra publikum og gjesteopptredener fra andre komikere. Putefaktoren er til tross for alt dette ikke veldig høy, og episodene er svært så underholdende. Harmontown er også navnet på en severdig dokumentarfilm du finner på Netflix.

 

3. Radcrew.net

Handler om: Dataspill, oljå, Avengers

I 2014 ble LOLbua kjøpt opp av podcastimperiet Radcrew for 500.000 kroner. En del av avtalen er at vi må drive reklame for podcasten, som faktisk ikke er så dårlig som mange skal ha det til. I tillegg til sin hovedpodcast, produserer Radcrew en ang rekke andre show, deriblant populærkulturcasten Neon, mimrecasten Retrocrew og Radcrew Nights som bare er tilgjengelig for betalende støttemedlemmer. Vi liker blant annet Stavanger-dialekten, den gode stemningen og det faktum at Radcrew har kvinner i redaksjonen.

 

4. Official Playstation Blogcast

Handler om: Playstation, mat, filmer

Matoppskrifter, filmanbefalinger og ville avsporinger er langt utenfor det du skulle tro en offisiell podcast skulle inneholde fra et av verdens største spillselskaper. I stedet er alt dette med på å gjøre Official Playstation Blogcast til en av våre favoritter. Sid Shuman er senior communications et eller annet i selskapet, men sjefen for det hele er også den villeste i podcasten som også gir deg intervjuer med utviklere og Playstation-nytt i lett og ledig stil.

 

5. Top Score

Handler om: Spillmusikk og komponister

Emily Reese har en master i musikkhistorie og flere andre musikkrelaterte studier i bagasjen. Hun er også over gjennomsnittlig interessert i spillmusikk. I programmet Top Score, som opprinnelig sendes på Minnesota Public Radio, intervjuer hun spillmusikkomponister over hele verden og spiller musikalske utdrag i sendingene. Reese er usedvanlig behagelig å lytte til, og i motsetning til de fleste andre podcastene listet her, høres programmet ut som det er profesjonelt sydd sammen. Så veldig mye humor finner du ikke her, men vil du høre intervjuer med komponistene og musikk fra spill som Transistor, Halo, Dragon Age, Red Dead Redemption, Heavy Rain og så videre, er dette eneste stoppested.

 

6. Gilbert Gottfried´s Amazing Collossal Podcast

Handler om: Komikere, fordums TV- og filmstjerner, tsunamier

Komiker og skuespiller Gilbert Gottfried husker du kanskje ikke navnet på, men du har mest sannsynlig hørt stemmen hans. Gottfried har bidratt i alt fra kalkunen Ford Fairlane Rock´n Roll detective til vitsedokumentaren The Aristocrats. 60-åringen er krass på alle måter, noe som blant annet sendte han i trøbbel etter å ha tweeta en rekke tsunami-vitser kort tid etter jordskjelvet i Japan i 2011. Her er et par av dem:

«I just split with my girlfriend, but like the Japanese say, They´ll be another one floating by any minute».

«Japan called me. They said maybe those jokes are a hit in the US, but over here, they´re all sinking.»

I tillegg til usmakeligheter får du i denne podcastserien intervjuer med komikere og skuespillere, gjerne litt opp i årene som har historier om Graucho Marx, Sammy Davis Jr. og lignende. Hvis du tror det er kjedelig, får mange av historiene de forteller Justin Bieber til å virke som en vanlig mann i gata.

 

7. 8-4 Play

Handler om: Japan, dataspill

En hyggelig gjeng amerikanere i Japan lager en av de beste podcastene om spill, i alle fall hvis du er interessert i japansk spillindustri og hverdagsliv. 8-4 er et Tokyo-selskap som oversetter japanske spill til engelsk (og motsatt), men tar seg også tid til å lage en podcast annen hver uke. De kjenner industrien godt og har blant annet oversatt Monster Hunter 3 og Fire Emblem Awakening. Ulike gjester stikker jevnlig innom lokalene for å diskutere japanske dataspill og hvordan det er å jo i landet.

 

Liker du lister? Les også: 7 Science fiction-bøker du må sjekke ut

 

Andre podcasttips:

Level Upcast – Level UP-gjengen funker minst like godt uten levende bilder.

Beyond – IGNs smått legendariske Playstation-podcast har fått nytt liv med nye programledere.

 

Ps. Du hører vel podcaster slik de er ment å høres, på en smarttelefon der du har et program som laster ned episodene til deg automatisk? Vi skal ikke dømme dere som følger podcastopptakene våre live på vår YouTube-kanal, på RadCrews Soundcloud-side eller her på nettsiden vår, men med et podcastprogram på telefonen din får du alltid de nyeste episodene automatisk. Samtidig er de alltid tilgjengelige når du ønsker å lytte til dem. Eksempel på slike program er iCatcher til iOS og Pocket Casts til Android.

podcast

 • Jakoozie

  God artikkel! Flere podcaster jeg ikke har hørt om. Tenkte først og fremst at jeg skulle påpeke at Pocket casts også finnes på iOS og i browseren, og synkroniserer alt av innstillinger mellom enhetene dine trådløst og sømløst, inkludert hvor langt du har kommet i hver enkelte episode.

  Min favorittpodcast, som ikke så mange har hørt om kanskje, er Gamers With Jobs. Har du hørt den Lars? Det er en litt annerledes og langtlevende podcast, som totalt ignorerer spillnyheter og kontroverser. Denne podcasten fokuserer på å diskutere spillene vertene har spilt i det siste, i tillegg til at de vanligvis har et veldig interessant tema de diskuterer hver uke og svarer på lytterspørsmål.

  Oppskriften er enkel, men det som gjør det genialt er at denne gjengen er blant de mest innsiktsfulle og velartikulerte menneskene i spillbransjen, i alle fall blant podcastere. De er alle ekstremt flinke å gå i dybden på hva som er bra med et spill og hva som er dårlig. I tillegg får de bonuspoeng for å snakke en del om mindre kjente spill også, i tillegg til de obligatoriske AAA-titlene.

  En herlig og gjennomgående positiv lytteropplevelse for de av oss som er lei av gamergate-mas, konsollkrig og sinne over shady utgiverpraksis. Jeg hører på mange andre podcaster, men Gamers with Jobs (og Lolbua såklart 😉 ) er klare høydepunkter i uka.

  • Lars Richard Olsen

   Gamers with jobs har jeg på podcastprogrammet mitt, men har bare så vidt hørt på. Skal sjekke dem ut. Gøy at du fant noe du ikke hadde hørt. Jeg prøvde å ta med noen podcaster som ikke er så veldig kjent. Takk for en velskrevet kommentar.

 • Magnus E.S.

  Retrotimen? Retrotimen!

  • Lars Richard Olsen

   Retrotimen!

 • Erling Rostvåg

  Selv om Spillmatic er på radio er vi også en podkast, men det er en feil som er fort gjort å gjøre 🙂

  • Lars Richard Olsen

   Spillmatic er kult. Shit, det er livsfarlig å lage lister. Men alle kjenner jo til Spillmatic!

 • ShampooMacTavish

  Kan anbefale Hardcore History av Dan Carlin. Ikke alt er på podcast-appen til iOS, men særlig den fem episoder lange episoden om Mongolriket er ekstremt interessant. Han tar for seg både nyere og eldre historie på en veldig tilgjengelig men fortsatt ikke helt overfladisk måte. Et must om man har noen som helst interesse for historie.

  • Lars Richard Olsen

   Takk for tipset! Skal laste ned. Men jeg klarer så vidt å lese noe som helst av kommentarer med den nye looken vi har! Djeebus. Må se om vi ikke får ordna det.

 • ScienceDude

  Vil anbefale Nerd Poker – with Brian Posehn and friends, som er en gjeng som spiller dungeons & dragons sammen. D&D fungerer bra på podcast, og er et bra alternativ når man ikke har tid til å spille selv. Ellers så er IGN sin «Nintendo Voice Chat» god om man vil ha analyser av alt det den noe uforutsigbare japanske spill-giganten tar seg til.

  • Lars Richard Olsen

   Kult. Skal i alle fall sjekke ut Nerd Poker.