Hjelp oss kåre årets spill

Årskavalkade

 

Torsdag spiller vi inn LOLbuas store kåring av årets beste spill klokken 21. Du er som vanlig invitert til å følge med live. Men først trenger vi din hjelp.

I torsdagens sending  skal vi kåre årets beste spill. Jon Cato truer med å forlate LOLbua hvis det ikke blir Among the Sleep til PS4, men Magnus og Lars mener at vi i alle fall bør ha noen alternativer som vi kan late som vi vurderer.

Vi ber deg derfor fortelle her eller på vår Facebook-side hvilke spill du likte best fra året som snart er omme og fortjener en plass i historiebøkene. Det er flott om du bidrar med tanker og kandidater til disse kategoriene. Begrunn gjerne dine valg. Resultatet får du høre i vår neste podcast. Følg gjerne innspillingen live på vår Twitch-kanal.

 

Her er kategoriene vi ber deg tenke litt over:

Årets beste spill  Spillet som er din absolutt favoritt i 2015

Årets storspill  Du vet, de spillene som Fallout 4, Call of Duty: Black ops 3, The Witcher 3 etc. Alt som er dyrt og stort og med masse baluba.

Årets småspill  Alt som ikke er gigantisk stort med millionbudsjett. Her Story, Broforce, Axiom Verge, Undertale, iPhone, Nintendo 3DS-spill etc.

Årets kompis-spill – Din beste flerspilleropplevelse uansett maskin eller medium.

 

For å sette igang tankeprosessen får du her en liten liste over noen av spillene vi husker fra 2015:

 

The Witcher 3: Wild Hunt

 

Metal Gear Solid V

Downwell

Bloodborne

 

Her Story

You Must Build a Boat

Mario Maker

Halo 5

Ori and the Blind Forest

 

Fallout 4

Pillars of Eternity

Forza 6

Batman: Arkham Knight

Heroes of the Storm

Destiny: The Taken King

 

Rise of the Tomb Raider

Broforce

Rocket League

Xenoblade Chronicles 3D

Mortal Kombat X

 

Life is Strange

N++

Axiom Verge

Call of Duty: Black Ops 3

Splatoon

 

Galak-Z

Helldivers

The Binding of Isaac: Afterbirth

 

 

Ps. Hvis du ikke gidder alt maset, så må du gjerne bare fortelle oss hva din favoritt er, og nøye deg med det. No worries.

 

Årskavalkade

 • JonPon

  Årets beste spill er Dirt Rally !!

 • Magnus E.S.

  Listen er basert på at jeg har to barn, kone, fulltidsjobb+, styreverv, hus fra 1970, og et engasjement med noen kjekke gamle gubber hvor vi lager youtube videoer..
  Jeg VEIT at detta ikke ble lansert i år, men det gir jeg en polert TAC-2 stikke i og poster uansett! 😀

  #1 Titanfall
  #2 Halo 5
  #3 Broforce
  #4 Gang Beasts

  Godt nyttår, homies!

 • Årets beste spill: The Witcher 3. Det er ikke bare det beste spillet jeg har spilt i år; det er et av de aller beste spillene jeg har spilt noensinne. Bedre historiefortelling finner du ikke i noe annet spill fra 2015. Dette gjelder både hovedquester, sidequester, og alle andre små fortellinger du kommer over mens du utforsker den vakre og detaljerte verdenen.

  Dette spillet fikk meg til å le. Dette spillet fikk meg til å gråte. Spillet har en haug med gode og minneverdige karakterer som alle har fascinerende historier å fortelle. Geralt er kanskje en av de mest briljante protagonistene noensinne.

  Og spillet har et veldig underholdende kampsystem, må jeg legge til, som etter min mening ikke får den anerkjennelsen det fortjener fra mange spillere. Jeg digger hvordan du faktisk må VÆRE en Witcher og virkelig forberede deg før du går ut i kamp.

  Det er bare så utrolig fantastisk på så mange måter. For et spill. For et nydelig spill.

 • GardFiring

  Årets spill: Broforce
  Storspill: Rise of Tom Reidar
  Småspill: Broforce
  Kompisspill: Broforce

  Altså, hands down, Broforce er det absolutt kuleste, mest gjennomførte, morsomste, tighteste, manndige, pixelerte, syke, blodige, ukorrekte, retroheaven spillet i 2015. Herregud som jeg (og vi) har koset oss med det!! Og så funker det på Mac a gitt 😀 Det ække litt dritt en gang!

  • Lars Richard Olsen

   Awesome. Nå må jeg altså spille Broforce

   • GardFiring

    MED kompiser 🙂

    • Magnus E.S.

     Eller online, med kompis.. whatever, bare få det gjort! 😀

 • Renate Helgerud

  Årets beste spill – Dying Light

  Årets storspill – Fallout 4 og The Witcher 3

  Årets småspill – Life is Strange og Undertale

  Årets kompis-spill – Dying Light og Splatoon

  • Lars Richard Olsen

   Takker! Dying Light har vel ingen av oss spilt. Kan du si litt om hvorfor det er best?

   • Magnus E.S.

    The floor is lava. Det er hva Dead Island burde vært, og litt bedre..
    Jeg orker faktisk ikke løpe ut av safehouse om natta, det tåler ikke hjertet mitt tror jeg. Hakke hatt gleden av å teste det med venner, for vennene mine er idioter og mener zombie spill er avleggs.

    • Robin Jørnby

     Er det et spill som zombier er ok i så er det Dying light, natta er forsåvidt den kuleste tida å være ute!
     Har egentlig ikke noen spill jeg har lyst til å sammenligne zombiene i detta spillet her med, er rett og slett bare bedre.

  • Lars Richard Olsen
 • icebear80

  Årets beste spill – Splatoon (hvor ofte er det man får noe så nyskapende og moro på dagens konsoller? En shooter som faktisk er egnet for kidsa! I tillegg har Nintendo fulgt opp lovnadene og fortsetter med å legge til nye ting)

  Årets storspill – Xenoblade Chronicles X (Bare det å få dette spillet til å kjøre på Wii U gjør at Monolith Soft fortjener all den ære de kan få. En fantastisk verden, grandios historie, mange valgmuligheter og ikke minst et herlig soundtrack)

  Årets småspill – Her Story (Originalt, interessant og velspilt). Hvis Project Cars kan regnes som et småspill, bør det også med i diskusjonen. Et ordentlig racingspill for de som ønsker seg realisme når de kjører bil på skjermen)

  Årets kompis-spill – Super Mario Maker (Å gi sine venner en real utfordring i Mario spill er noe man har drømt om i mange år)

  Bjørnar Ersvik

 • Årets beste spill/storspill: +1 til The Witcher 3. Grunn: se Andreas’ kommentar.
  Årets beste småspill: +1 til Life is Strange.

 • superlax

  Fallout 4 og svakt fundert ambivalens. Det er syv år siden Fallout 3 ble gitt ut. Man kan muligens argumentere for at det er lenge å ruge på en franchise. Riktignok var Obsidian elskverdige nok til å servere Fallout New Vegas i 2010, men det er snart seks år siden, som også rimelig lang tid å vente på noe. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å boikotte hele sulamitten som en slags håpløs hevnaksjon mot Bethesda, siden de lot MEG vente så lenge. Etter å ha forhåndsbestilt (ja jeg er svak) satt jeg og så de siste sekundene på nedtellingen forsvinne, i takt med min svakt funderte ambivalens. Når jeg tok mine første skritt ut i lyset fra det mørke velvet var all tvil forsvunnet og jeg følte en enorm blanding av lykke og nostalgi skylle over meg. Jeg forstiller meg at det er slik det føles når barnet ditt kommer alt for sent hjem. Du har lyst til å kjefte, men kaster deg om halsen på barnet så snart det er hjemme. Altså jeg har det ikke slik med noen andre spill. Derfor.

 • Axiom Verge kaaaaaanskje? Men egentlig Tomb Raider.

 • Årets beste spill – Rise of the Tomb Raider

  Årets storspill – Halo 5

  Årets småspill – Axiom Verge og hvis du sier noe annet er du på jorde asssssssss

  Årets kompis-spill – Ingen virkelig gode i år

 • Robin Jørnby

  Er vanskelig å føle at man har rett her, objektivt. Jeg spiller stortsett spill som LoL, CS:GO og Rocket League, men det hender jeg spiller noen spill og da ofte ilag med kamerater. Det er veldig lenge sida jeg har spilt Dying light nå, så hadde helt glemt bort det spillet til en i kommentar feltet her nevnte det og da må jeg si med engang at det er uten tvil det spillet jeg koste meg mest med i år.
  Må også legge til Just cause 3 av 100% subjektiv mening, ELSKER spillet men skulle jeg vært objektiv og gitt det ett terningkast ville jeg ikke gitt det mer en terningkast 4.

  Årets Beste spill – Dying light

  Årets storspill – Just cause 3

  Årets småspill – The beginners guide

  Årets kompis spill – Dying light

  Honourable mentions:

  Rocket League – Definitivt verdig årets kompis spill

  Titan Souls – Et spill som krever taktikk og utførelse, samtidig hadde jeg en ekkel følelse gjennom hele spillet av at det jeg gjorde var galt som gjorde dette spillet til en fantaskisk opplevelse!

  Orbit – Må også sette lys på dette norske indie spillet, fantastisk gøy kompis spill som spilles hver eneste gang det er vors eller vi bare har en spill kveld.

  Ori and the blind forest – Rett og slett nydelig spill, veit ikke hva mer jeg skal si, anbefales på det sterkeste!

 • Robin Jørnby

  Ser nå at Kerbal Space Program også ble released i 2015, detta har vært et godt år!

 • Magnus Bareksten

  Årets spill, Bloodborne. Det er virkelig ingen tvil. Nok sagt.

  • Lars Richard Olsen

   Taaakkk! Du rekker akkurat å bli med i sendingen 🙂

 • Jon Einar

  Har ikke spilt så mange nye spill i år. Kommer bare på Total War: Attila, DS2: Scholar of the First Sin, MGSV og Pillars of Eternity som kan konkurere om GOTY. Veldig vanskelig å si hvilket jeg liker best, pleier å researche spillene jeg kjøper på forhånd slik at jeg vet at jeg bare kjøper spill jeg vil elske.
  Unntaket i år var Witcher 3 for min del, ble feid opp i hypen. Veldig kjedelig og standard fantasy RPG.
  Årets beste spill – Pillars of Eternity, combaten ble litt kjedelig mot slutten. Ellers ett herlig spill på alle måter. Eneste spillet jeg spilte gjennom i år.
  Årets storspill – MGSV, ganske gøy.
  Årets småspill –Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas, simpel og sjarmerende Zelda-like.
  Årets kompis-spill – Warhammer End Times – Vermintide, Left 4 dead i Warhammer setting.

 • FilipmedF

  Vil gjerne nominere Final Fantasy 7 Remake-traileren.