Elite Dangerous Masterclass

Vi fortsetter vår serie med Masterclass-videoer der vi prøver et spill for første gang og ikke har peiling på hva som skjer. Denne gangen tar Mats og Lars for seg romskip-simulatorien Elite Dangerous.

Hvis du ikke kjenner til Elite Dangerous, så er dette en oppfølger til engelske David Brabens kultklassiker Elite, som først ble gitt ut i 1984 til maskinene BBC Micro og Acorn Electron. 3D-grafikk og muligheten til å fly fritt i verdensrommet der du handlet varer og kjempet mot pirater, gjorde at spillet raskt ble en favoritt for mange.

Ikke lenge etterpå kom også spillet til Commodore 64 og en rekke andre maskiner. Nå, med Elite Dangerous, har David Braben og hans team gitt spillerne en gigantisk galakse å utforske, muligheten til å bruke Oculus Rift og ville kontrollstikker med hauger av forvirrende knapper å trykke på. Spesielt det siste gir Mats hodebry i denne gjennomspillingen.

Se også vår «Masterclass» av Bloodborne der Lars prøver spillet for første gang. Videoen finner du her.

elitebilde

 • Harald Brobakken Danielsen

  Må lengre episoder til! Gleder meg til 3 timers episoden av Elite

  • Lars Richard Olsen

   Hehe. Denne videoen representerer vel en times spilling og vel så det. Mye kjedelig bullshit du måtte se hvis vi skulle legge ut alt. Er selvsagt noe gøy som forsvinner, men de aller fleste ville ha skrudd av lenge før slutten. Hadde selvsagt vært mulig å legge ut alt, for de som vil se det..

   • Harald Brobakken Danielsen

    De fleste ville kanskje gjort det men jeg hadde sett alt, dere er nord-norges svar på game grumps.. en fantastisk duo