7 grunner til å se Star Wars 7 (for oss som er nervøse for at filmen suger)

7grunner

 

I dag er det premiere på en ny Star Wars-film, og tross alt (jeg ser på deg, episode I til III) er mange gira. Det gjelder også undertegnede, men litt nervøs er jeg også. Derfor finner du bak luke 16. av vår julekalender 7 passe gode grunner til å glede seg til Star Wars: The Force Awakens.

Glem at Jar Jar Binks eksisterer (beklager å minne deg på det). Glem også at Han Solo tydeligvis ikke skjøt først da Lucas ikke bare sørget for at episode I til III sugde balle – han kastet også opp på originaltrilogien.

Glem fortiden. Det er nemlig mange tegn til at Star Wars: The Force Awakens kommer til å være konge. Kanskje. Jeg prøver egentlig bare å overbevise meg selv om at det er noen vits å glede seg til denne filmen etter å ha blitt skuffet så vanvittig av de forrige tre. Så her er et forsøk på å finne sju gode grunner til å se episode sju av det som en gang var verdens kuleste filmserie:

 

1. John Willians

Uansett hvor dårlig Star Wars I til III var, kunne man stole på at komponist John Williams leverte varene. Mannen har ikke bare laget awsome musikk til Star Wars, men også filmer som Superman, Jaws, Indiana Jones-serien og så videre. Williams er nå en gammel mann (født i 1932!), men har tatt pause fra pensjonisttilværelsen for å lage lyd til episode 7.

 

2. J.J. Abrams

https://www.youtube.com/watch?v=X-gLCN1eM0o

Hvis én regissør skulle ta over Star Wars-serien, er det kanskje ikke noe bedre valg enn J.J. Abrams. Jeg vet ærlig talt ikke, men forteller det til meg selv i et håp om at det er sant. Mannen klarte i alle fall å lage en veldig god film i Mission: Impossible 3, der Philip Seymore Hoffman viser hvordan man er knallbra skurk. De to første remakene av Star Trek var også verd å se, og selv om Super 8 er ikke en perfekt film, klarte Abrams der å lokke fram noe av den gode stemningen som Spielberg og Lucas i sin tid sto for. Innser at jeg kanskje ikke er veldig overbevisende på dette punktet.

 

3. Ukjente skuespillere

Hva? Er det et pluss at du ikke kjenner så mange av navnene til hovedpersonene i den nye Star Wars-filmen? Jeg sier ja. Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Chewbacca og C3PO var alle ukjente navn da den første Star Wars-filmen kom i 1977. Jeg gleder meg til å se ferske fjes tre inn i nye roller i The Force Awakens. Kjente tryner som Ewan McGregor, Samuel L. Jackson og Liam Neeson gjorde i alle fall ingen ting for å høyne episode I til III.

 

4. Mindre datagrafikk

Jeg prøver å holde meg unna de nye Star Wars-filmene så mye som mulig, men i et svakt øyeblikk skrudde jeg på en kanal som viste episode III denne uken. Ermahgerd. Filmen er så stygg. Kampen mellom keiseren og Yoda er et eksempel. De slåss i et 100 prosent datagenerert rom som ser grusomt og falskt ut. J.J. Abrams har lovet å bruke så mange praktiske effekter som mulig der han kan. Jeg tror det vil innvirke positivt på lerretet.

 

5. Færre midichlorians

Noe av det som fikk meg til å kaste opp i munnen under veis i Star Wars I: The Phantom Menace var det forferdelige konseptet midichlorians. Dette er bakterier eller noe i kroppen på de som er sterke i kraften, noe som ble «forklart» uten overbevisning av «skuespiller» Liam Neeson i en av Star Wars-historiens verste scener. Greia med midichlorians ble tonet ned i senere episoder, og forhåpentligvis har regissør Abrams kastet konseptet på bålet sammen med Jar Jar og Indiana Jones Episode 4.

 

6. Rusmidler

Jeg sliter allerede med å finne sju gode grunner til at The Force Awakens kommer til å bli en bra film, men kom på at jeg skal møte gode venner for å drikke litt øl før premieren. Det vil forhåpentligvis påvirke dømmekraften slik at jeg uansett vil ha det gøy under veis. Et minus er selvsagt at jeg helt sikkert må på do midt i en spennende scene. Et alternativ er at jeg kommer til å hoie og rope på upassende tidspunkt hvis jeg tross alkoholen misliker filmen.

 

7. The Dark Side (også kjent som internett)

darkside

La oss si at filmen suger. Har du da kastet bort over 100 kroner og to og en halv time av ditt liv? Neida. Da kan du løpe til nærmeste Twitter-konto eller Facebook-side og spy eder og galle for alle som ikke allerede har blokkert deg. Fortell verden hvorfor du har rett i din dom over filmen som du mener er elendig. Hat hører til på sosiale medier. La det flomme gjennom deg.

 

Tidligere luker:

Luke 1 – Intro til kalenderen 

Luke 2 – Vår ukjente japanske spillfortid

Luke 3 – LOLbua 95 – Spillåret 1995

Luke 4 – Lyden av spilljula

Luke 5 – The Prozac is strong in this one

Luke 6 – LOLbua spesial: Krise på Klækken

Luke 7 – Musikkspesial Spillåret 1986

Luke 8 – LOLbua i USA

Luke 9 – Intervju med Jon Cato Lorentzen

Luke 10 – Et juletre av banning

Luke 11 – Japan, oh so crazy

Luke 12 – LOLbua 96 – Årets beste spill del 1

Luke 13 – 2015 i splasher

Luke 14 – 1987 Mixtape

Luke 15 – It belongs in a museum!

Forfatter: Lars Richard Olsen

Bor i nord. Anmelder og skriver om spill og kaster pod.