Spill er Norges største kultureksport, hva nå? Kinesisk diktatursensur og forskere som anbefaler gaming

Denne uken ble det klart at spill er den største norske eksportvaren innen kulturfeltet. Hvordan rimer dette med at litteratur og andre bransjer får betraktelig mer oppmerksomhet i mediene og støtte fra det offentlige?

I andre episode av den nye podkasten Spillrevyen ser Jon Cato Lorentzen og Lars Richard Olsen nærmere på dette og andre nyheter fra uken som gikk fra feltet spill og spillbransje.

Vi ser diskuterer også at norske forskere etterlyser flere tilbud enn sport i lokalsamfunnene, og peker på dataspill som et av dem. Dataspilling kan være en like viktig arena for å skape vennskap og tilhørighet i lokalsamfunn som fotballbanen, skriver Pressfire som vi henter de fleste nyhetene fra denne uken.

Vi klarer heller ikke styre unna nyheten om at en muslimsk spiller er sensurert i Kina. Dette etter at han kritiserte konsentrasjonsleirene hvor de som tilhører religionen risikerer å ende opp.

Takk til Mordi for ukens intromusikk. Følg lenken for flere låter!

LOLbua lages uten noen form for støtte annet enn den vi får fra deg, vår lytter. Hvis du vil bidra, så kan du gjøre det på www.patreon.com/lolbua der vi blir glade for hver eneste krone som gis. Tilbake kan du få brev fra Jon Cato, en eksklusiv podkast og andre greier.

Takk til våre produsenter, Cobrakar84, TTMXMP og Rolf Helge Øvergaard Ingebrigtsen og alle dere andre som støtter oss.

Bli med i vår Discord-kanal
Følg vår facebookside
Bli med i vårt community LOLbua Entourage
Følg oss på Twitter
Vi er på Instagram
Vår hjemmeside


Forfatter: Lars Richard Olsen

Bor i nord. Anmelder og skriver om spill og kaster pod.