Final Fantasy 7 i butikkene nå!

Det er ikke bare Jesus som står opp fra de døde i påsken. Også 90-tallets største emo-kid Cloud Strife gjenoppstår i ny og bedre form enn noen gang når Final Fantasy 7 Remake lanseres i disse dager.

Lanseringen ser ut til å være rimelig kaotisk. På grunn av korona har nettbutikker begynt å sende ut spillet allerede – mange dager før lanseringsdatoen 10. april. Det har spredd seg til de fysiske butikkene, og du kan kjøpe det via klikk & hent i flere av Elkjøps butikker i dag.

Jeg spilte opprinnelig gjennom Final Fantasy 7 på japansk, uten å kunne et ord japansk. Så jeg diktet stort sett opp min egen historie underveis basert på info og sammendrag jeg fikk fra nyhetsgrupper på nettet. Grunnen var at det dukket opp en kunde på Akers Mic der jeg jobbet som hadde vært i Japan da spillet ble lansert og kjøpte det og tok det med seg hjem til Norge. Der fant han ut at han ikke kunne spille det på sin norske Playstation, så jeg lot ham bytte det i et annet spill i sjappa i stedet.

Siden jeg var en av få i Norge som hadde et av de mest etterlengtede spillene til Playstation, tok jeg selvsagt butikkens japanske Playstation med meg hjem og tilbrakte de neste to ukene i Midgard med Cloud og Tifa og resten av gjengen. Uten å forstå en dritt, men bergtatt av grafikken, musikken og presentasjonen.

Når det gjelder remaken er jeg ikke så interessert i å vende tilbake. Jeg er veldig sjelden fornøyd med remakes av spill – selv når de ser så gjennomarbeidet ut som dette – og jeg er litt nervøs for å erstatte de opprinnelige minnene mine av spillopplevelsen med denne nye opplevelsen.

Likevel skjønner jeg at mange gleder seg stort. Inkludert vår egen Filip, som lover å streame det i 24 timer på lanseringsdatoen 10. april. Hvis han klarer å holde seg så lenge da. Ser ut som han har vært innom Elkjøp allerede…

Les flere blogginnlegg her.

Forfatter: Jon Cato Lorentzen

Daglig leder i Krillbite. Lager podcast og quiz.