Sony-lekkasjene: Styreleder mistet julepynt kjøpt i Norge!

Tusenvis av mailer hacket fra Sony ble denne uken publisert av Wikileaks. Her er de viktigste sakene fra Norge.

Wikileaks har publisert rundt 170.000 mailer fra Sony på sin nettside. Et søk på «Norway» gir flere treff. Flere av dem er så viktige at vi har brukt tre hele dager på å gå i dybden av det som mest sannsynlig bare er toppen av isfjellet hva gjelder skandaler knyttet til Sony i Norge.

 

Sony hater Nord-Norge, drar til Finland

En Sony-ansatt fra USA ber om reisetips til Norge. Vedkommende som først svarer foreslår kun reisemål sørpå: Sony hater Nord-Norge confirmed. Det anbefales i epostsamtalen ikke å reise til Norge i januar.

En voldsomt spennende utvikling i epostarkivet viser at Sony-mannen også har spurt en person fra Finland om Norges-tips. Der kommer det fram at Sony-mannen avlyste hele greia og heller dro til Finland og baltiske land.

Oppdatering: Videre graving i arkivet viser at også en tredje person er spurt om reisetips i Europa fra Sony-mannen, som etter hvert fremstår som en onkel reisende luremus. Denne gangen spør Sony-mannen om reisetips for Sverige!

Vi er imponerte over detaljnivået på reisetipsene fra både Sverige og Norge, noe som kanskje tyder på at Sony-mannen er en viktig kar, men vi gidder ikke sjekke saken videre. VG, do you job.

 

Mistet julepynt fra Norge

I en mail fra en av toppsjefene i Sony, nylig avtroppet styreleder Amy Pascal, kommer det fram at hun har vært i Norge, England og Sverige der hun har kjøpt julepynt. Dette har imidlertid «mirakuløst» forsvunnet, skriver Pascal i en epostutveksling der hun også forteller at hun har havnet på en middag, men måtte sitte med «hjelpen» og følte seg ydmyket. Skup-prisen sendes til Harstad.

 

Sony i Norge snakker bullshit om 22 Jump Street

Flere mailer internt hos Sony beskriver tilbakemeldinger av filmer før de settes opp på kino. Responsen fra Norge, hvor det ikke kommer fram om det er presse eller andre som rapporterer tilbake til Sonys hovedkvarter, er ikke alltid like innsiktsfull. 22 Jumpstreet får denne tilbakemeldingen fra Norge:» Mye morsommere enn den første filmen.» Tja.

 

Når det gjelder dataspill, finnes det også tusenvis av mailer å stalke. Trykk her for å komme til Wikileaks´ Sony-side.

Sony-Logo

Forfatter: Lars Richard Olsen

Bor i nord. Anmelder og skriver om spill og kaster pod.