Mosaic nominert til årets spill på Nordic Game Awards!

Etter å anmeldt og skrevet om spill i tyve år, er det veldig rart å være på andre siden og lese, se og høre kritikere skrive om et spill jeg har vært med å lage. Jeg er klar over at Mosaic er et spill som utfordrer konvensjonene, men det er også en av grunnene til at jeg elsker å jobbe i Krillbite. Vi lager ikke spillopplevelser som nødvendigvis følger malen eller det mest kommersielt sikre, men vi utforsker spillmediet.

Om man gjør det blir også reaksjonene delt. Noen elsker det man lager, andre misliker det. Sånn vil det være. For Mosaic sin del har vi fått ganske bra mottagelse. Kulturkritikere i store medier som Washington Post, Los Angeles Times og Le Monde Diplomatique har rost spillopplevelsen. Mer tradisjonelle internasjonale spillmedier har vært mer negative. Som kritiker har jeg alltid vært motstander av å anmelde spill som forbruksvarer der antall polygoner, spilletid og kvantitative observasjoner danner grunnlaget for bedømmingen. Jeg har alltid vært fan av kritikere som våger å gå dypere ned enn å bare kommentere hvordan grafikken og det overfladiske gameplayet er. Hvorfor er spillopplevelsen slik? Hva gir dette spillet meg? Hva tar jeg med meg fra denne opplevelsen? Hva prøver utviklerne å formidle?

Mosaic har skapt debatt blant anmeldere og fått mange til å tenke og reflektere, og det er absolutt det vi ville oppnå med opplevelsen.

I går ble det klart at spillet har blitt nominert i to kategorier til Nordic Game Awards, den årlige prisutdelingen i forbindelse med Nordic Game Conference i Malmö hver mai. Mosaic kan vinne «årets nordiske spill» og «årets nordiske spill på liten skjerm». Det er en stor ære!

I kategorien «Årets nordiske spill på liten skjerm» konkurrerer vi med spill som Sayonara Wildhearts og What the Golf, og jeg holder personlig en knapp på What the Golf i denne kategorien. Rett og slett det morsomste mobilspillet jeg har spilt.

I hovedkategorien «Årets spill» kjemper vi mot storspillet Control fra Remedy, og min personlige favoritt: Baba is You fra finske Arvi Teikari. Jeg elsker Baba is You.

Det er fantastisk å bli nominert i så godt selskap. Prisutdelingen vil i år foregå digitalt 28. mai, og jeg gleder meg til å følge sendingen.

På bildet ovenfor viser vi frem Mosaic i indie-rommet på Nordic Game i 2018.

Forfatter: Jon Cato Lorentzen

Daglig leder i Krillbite. Lager podcast og quiz.